Casa Denia >> Een heerlijk verblijf in Spanje aan Zee
 

Denia

       

Denia is een zonovergoten mondaine havenstad aan de Middellandse Zee in het noorden van de provincie Alicante. Het beschikt over twee jachthavens en is het vertrekpunt voor de veerboten naar de Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca). Het extra zachte klimaat en de vele zonnige dagen, zelfs in de winter wordt het vaak niet kouder dan 16˚C, maken het een fantastische vakantiebestemming voor het hele jaar door. De brede zandstranden van Denia zijn van grote schoonheid, ze zijn gecertificeerd voor kwaliteit en milieu en velen hebben extra voorzieningen zoals toiletten, douches en een Eerste Hulp post.

Het is een stad met een lange historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. De naam Denia is afgeleid van de godin Diana. Er bevindt zich een middeleeuws kasteel, diverse kerken en musea en een gezellig oud centrum. Er zijn goede winkelvoorzieningen en er is een keur aan restaurants in alle prijsklassen. ’s Zomers zijn er allerlei fiëstas en dagelijkse markten.

Denia wordt omgeven door natuurgebieden van hoge ecologische waarde. Het natuurgebied van de berg Montgó werd benoemd tot natuurreservaat in 1987 dankzij zijn landschappelijke waarde, flora en fauna. In het gebied vindt men een grote verscheidenheid aan oorspronkelijke inheemse planten, dieren, grotten en paden. De berg Montgó, 753m hoog, loopt uit tot aan de zee in de indrukwekkende Cabo de San Antonio, een 160m hoge klif met vuurtoren, waarvan u een prachtig uitzicht heeft over zee en de baai van Javea.

Voor meer informatie: http://www.denia.net/uk/seccion/info/index.asp

Denia (1) Denia (2)